N - Nutrition WPI Izolat Białka Banan 700g
Cechy produktu:
✨Wysoka zawartość białka
✨Mała ilość tłuszczu i węglowodanów
✨Szybko przyswajalny
✨Wysoka wartość biologiczna
✨Wiele smaków do wyboru
✨ Bez aspartamu
✨ Wydajne opakowanie
✨ Aż: 34 porcje w opakowaniu
Czym jest Izolat Białka?
Izolat białka jest bardzo popularny wśród sportowców i osób, które chcą zwiększyć masę mięśniową lub poprawić swoją wytrzymałość. Jest to zwykle łatwe do strawienia białko o wysokiej jakości, które zapewnia wszystkie niezbędne aminokwasy potrzebne do odbudowy i regeneracji mięśni po treningu. Izolat jest również popularnym składnikiem w przemyśle spożywczym i jest stosowany w produkcji różnych produktów żywnościowych, takich jak batony proteinowe, napoje proteinowe i inne przekąski wysokobiałkowe.
Jak powstaje WPI?
Izolat białka serwatkowego to produkt, w którym większość tłuszczów, laktozy i innych składników została usunięta, pozostawiając tylko czyste białko.
Skład:
Izolat białek serwatkowych, aromat, barwnik, sól, substancje zagęszczające: karbosymetyloceluloza, guma guar, substancja słodząca: sukraloza.
Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jaj, orzeachów.
Izolat białka jest źródłem białka o bardzo wysokiej jakości. W przeciwieństwie do innych źródeł białka, izolat zawiera niewielkie ilości tłuszczu i węglowodanów, co czyni go skutecznym sposobem na uzupełnienie diety w wysokowartościowe białko.
Białko jest niezbędne do odbudowy i naprawy tkanki mięśniowej po treningu. Izolat białka zawiera duże ilości aminokwasów, zwłaszcza tych egzogennych, które organizm nie może samodzielnie syntetyzować, co przyspiesza proces regeneracji i pomaga uniknąć uszkodzeń mięśni.
Izolat białka może pomóc w procesie odchudzania poprzez zwiększenie uczucia sytości i zmniejszenie apetytu. Białko jest bardziej sycące niż węglowodany lub tłuszcze, więc spożywanie izolatu białka może pomóc utrzymać kaloryczny deficyt.
Sposób użycia:
Odmierzyć jedną porcję - 30g (1,5 miarki), wymieszać ją w 200 - 250ml wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
✨Opakowanie zawiera 23 porcji.
✨1 porcja: 1,5 miarki = 30g
Termin przydatności:
24 miesiące od daty produkcji, jeżeli są przechowywane w poniższych warunkach.
Warunki przechowywania:
Przechowywać opakowanie szczelnie zamknięte w temperaturze 5 - 25 stopni. Trzymać z dala od ciepła, wilgoci i światła. Nie przechowywać przez dłużej niż 6 miesięcy po otwarciu. Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci.
Kamilia –
Dodaje do posiłków – jest moc!
Marek Stefańczyk –
Bananowy smak na mleku i z kostkami lodu – moje ulubione po treningu
Krysia –
Do tej pory wolałam czekolade, ale banan gniecie